Wk 2022 Qatar

WK 2022 Qatar is voor een wereldkampioenschap extra kort. Dit komt natuurlijk ook doordat het toernooi eigenlijk midden in het seizoen gespeeld wordt. Op 21 november gaat het toernooi in de ochtend van start en op 18 december om 16.00 is de laatste wedstrijd in Qatar. Doordat er zo weinig tijd is voor een compleet toernooi zijn er slechts twee rustdagen: 7 en 8 december. Dit betekent dat het voor de spelers echt een pittig toernooi gaat zijn. De extreme hitte zal hier zeker ook een rol in spelen. We zijn nu al heel benieuwd hoe Nederland dit precies gaat doen tijdens het Wk 2022 Qatar.

Voor het eerst in de geschiedenis is een WK in de winter

Het is voor spelers vast en zeker even wennen. Dit keer wordt er geen WK in de zomermaanden gespeeld, maar midden in de winter. Dit had vooral voor Europa grote gevolgen. De grote competities spelen zich natuurlijk in Europa af en uiteraard ook midden in de wintermaanden. Een groot deel van de spelers zal op het WK 2022 Qatar spelen. Hierdoor zouden de grote competities al hun belangrijke spelers gaan missen. Na verwachting lopen de competities namelijk gewoon door en worden clubs financieel gecompenseerd. Over de spelers die deelnemen lees je alles op wk-2022-qatar.nl

Tijdverschil is prima te doen op het Wk 2022 Qatar

In Qatar is er natuurlijk een tijdverschil. Het is in Qatar namelijk drie uur later. Gelukkig houden ze hier rekening mee met de organisatie van het Wk-2022-Qatar.nl. Volgens wk-2022-qatar.nl zouden de Europeanen de wedstrijden prima kunnen volgen. Er zijn vier tijden waarop wedstrijden van start kunnen gaan. In Nederland zijn dit: 11.00, 14.00, 17.00 en 20.00. Nederlanders merken dus vrijwel niets van het tijdverschil met Qatar. Ondanks de andere tijdzone kan je de wedstrijden echt prima live kijken. Ze vinden gelukkig niet midden in de nacht plaats.

Bier drinken is op het WK gewoon mogelijk

Qatar is een extreem streng land als het aankomt op alcohol. Moslims mogen geen alcohol drinken en daarom is dit in Qatar niet toegestaan. Speciaal voor het Wk 2022 Qatar worden er speciale plekken ingericht waar alcohol gedronken mag worden. Uiteraard mogen alleen de niet moslims hier gebruik van maken in Qatar. Alleen rondom de wedstrijden en tijdens de wedstrijd is het mogelijk om een biertje te drinken. Buiten het toernooi om is dit helaas nog steeds niet mogelijk. Dit zal voor de fans die naar Qatar afreizen wel even wennen zijn.