Een spel waar je moet samenwerken: Geweldig om te spelen met vrienden of het gezin

Een spel samenwerken is een garantie tot een leuk spel. Het is voor kinderen erg leerzaam om te leren samen te werken, samen te communiceren met je team en te luisteren naar alle meningen. Voor volwassenen is een spel waar samenwerken centraal staat vooral een geweldige uitdaging waar veel gelachen wordt. Hoe fanatieker je bent, hoe uitdagender in het spel samenwerken wordt. 

Een spel waar je moet samenwerken kopen

In een spel samenwerken zorgt ervoor dat alle spelers uitgedaagd worden. Ondanks dat het voor kinderen heel leerzaam en leuk is, is het voor volwassenen vaak ook een goede les. Soms verliezen we onszelf in onze wilskracht om te willen winnen. Een spel waar je samen met elkaar moet werken, leert je om te communiceren en om te vertrouwen op elkaar. Soms is het ook voor volwassenen niet makkelijk om je neer te leggen bij het feit dat andere spelers een betere strategie of keuze hebben gevonden. Hoe je het ook went of keert, een spel waar je in teamverband moet spelen zal gegarandeerd zorgen voor een geweldige tijd met vrienden of familie. Bij Spellenhuis kan je terecht voor het kopen van verschillende spellen. In deze lijst hebben we een aantal spellen voor je op een rijtje gezet, zodat je wat inspiratie krijgt.

Het Verboden Eiland

Het verboden eiland is een leuk spel waar je in teamverband moet spelen. Het is voorzien van geweldige visuals. In plaats van te winnen door met andere spelers te concurreren, zoals de meeste spellen, moet in dit spel alle spelers met elkaar communiceren. Spelers verplaatsen om de beurt hun pionnen over het eiland, wat is gebouwd door de verschillende gezeefdrukte tegels te rangschikken aan het begin van het spel. Naarmate het spel vordert, zinken steeds meer eiland tegels, waardoor ze niet meer bruikbaar zijn. Het tempo van het spel neemt hierdoor snel toe. Het doel van dit spel is om te voorkomen dat het eiland gaat zinken. Terwijl iedereen dit probeert te voorkomen, moet je ook op zoek gaan naar schatten. Tijdens het spel moeten er offers worden gemaakt die voorkomen dat je gaat verliezen. Wat ervoor zorgt dat dit een spel is waar je moet samenwerken, is de extreme details die zijn besteedt aan de uitwerking van het spel.

Pandemic

Een ander geweldig spel, is de Pandemic. Het is ook zo dat in dit spel samenwerken centraal staat. In dit spel is er een groot virus uitgebroken die over de hele wereld wordt verspreidt. Het doel van de spelers is om te zorgen dat de oorzaak van het virus wordt opgelost, waardoor de wereld wordt gered. De virtuele ziekte moet niet alleen behandeld worden, maar moet ook worden opgelost om te voorkomen dat alle mensen besmet worden. In elke beurt kan een speler in totaal vier acties ondernemen om te reizen tussen steden en om geïnfecteerde bevolkingsgroepen te behandelen, een vaccin te ontdekken of een onderzoeksgebouw te bouwen. Ondanks dat er verschillende acties zijn die de samenleving kan redden, zijn er ook verschillende kaarten in dit kaartspel die de situatie erger en erger maken. Iedere speler heeft een specifieke rol die hij moet aannemen. Het is dus van uiterst belang dat iedereen in dit spel samenwerken gaat.