Creëer een luxueus interieur met klassieke meubels

Een klassieke wooninrichting zorgt voor een woning waar jij je comfortabel en chic in kunt voelen. Grote trends die we terugzien in de klassieke stijl zijn donkere tinten, elegante vorm en kostbare stoffen zoals fluweel en zijde. Door klassieke meubels aan te schaffen kun je je woning voorzien van een prachtige klassieke uitstraling. Benieuwd welke meubelstukken zorgen voor deze klassieke look? Lees dan snel verder, want hieronder benoemen we een aantal klassieke meubels die zeker niet te missen zijn in jouw decor. 

Klassieke meubels voor een mysterieuze uitstraling in huis

Als we kijken naar klassieke meubels, dan zien we vooral leer en hout terug. Leren banken en stoelen met gekrulde poten zijn echt een statement binnen klassiek interieur. Ook houten kasten en dressoirs komen veelzijdig voor. De meeste klassieke meubels zijn gemaakt van donker hout of leer, waardoor ze een woning een mysterieuze uitstraling geven. Toch wil je waarschijnlijk nog wat licht behouden in je interieur, dus we zullen je hieronder een aantal tips te geven om de donkere meubels in klassieke stijl te combineren met lichtere items. 

Ook fluwelen meubels sluiten goed aan op een klassiek decor. Fluweel is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en is hierdoor een mooie mogelijkheid om wat kleur aan te brengen in je woning. Vaak hebben klassieke meubels een donkere kleur, dus probeer dit te evenaren met wat lichtere meubelstukken. Een oker gele of groene fluwelen bank kan hier het verschil maken en wat licht terugbrengen in je woning. Mocht je een gele bank toch iets te heftig vinden, dan kun je ook een neutrale bank aanschaffen en deze combineren met sierkussens van velours. Deze kussens komen in allerlei kleuren, dus mix en match tot de perfecte combinatie!

Kleurenpalet voor een klassiek interieur

Zoals hierboven werd benoemd zijn meubels in een klassieke stijl vaak donker van kleur, waardoor er een mystieke sfeer wordt gecreëerd. De donkere kleuren van de meubels worden vaak gecombineerd door warme kleuren zoals bordeaux rood en donkergroen. Ook zie je vaak de combinatie donkerblauw en okergeel terugkomen. Deze kleuren zorgen voor warmte in je woning en complimenteert de donkere klassieke meubels. Verder kunnen details worden afgewerkt met goud of zilver voor extra luxe in je woning. 

Combineer donkere klassieke meubels met lichte details

Om te voorkomen dat je woning te donker wordt met klassieke meubels, is het een goed idee om je muren zo licht mogelijk te houden. Je muren vormen zo een neutrale achtergrond. Hang daarom ook niet te veel kunst aan de muur, maar laat vooral de meubels spreken. Als je toch kunst wil ophangen kun je het beste een witte muur behouden. Zo wordt de schilderijen beter belicht en krijgt het de volle aandacht. Een andere tip voor meer licht is om spiegels op te hangen. De spiegels weerkaatsen licht en geven de illusie dat de kamer groter is, waardoor het ruimtelijker en opener oogt. 

Om toch iets bijzonders met je muren te doen kun je één muur een ander kleurtje geven. Dit noemen we statement muren en geeft een interessant effect aan je woning. Een donkergroene of bordeauxrode muur kan een saai hoekje net wat leuker maken.

Inspiratie nodig voor wat voor meubels goed passen in jouw interieur? Denk aan een Chesterfield bank!