Fysio in Amersfoort

Ben jij op zoek naar een fysio in Amersfoort? Neem dan contact op met Casa Fysio. Wanneer je kiest voor een fysiotherapie, is het belangrijk dat je de tijd neemt om verschillende praktijken te vergelijken. Fysiotherapie wordt ingezet om jouw lichaam te begeleiden bij het herstel na een blessure, om chronische lichamelijke klachten te verminderen, en nog veel meer. Door middel van de juiste oefeningen die door een geschikte fysiotherapeut worden gegeven, krijg jij weer meer bewegingsvrijheid in jouw leven. Neem vandaag nog contact op met de bovenstaande fysio in Amersfoort om jouw traject te starten.

Het belang van een gecertificeerde fysio praktijk in Amersfoort

Een fysio in Amersfoort moet beschikken over verschillende certificaten. Deze certificaten of diploma’s tonen aan dat een fysiotherapeut weet wat hij doet. Een fysiotherapeut moet allereerst een studie hebben voltooid. Na dat hij deze studie behaald heeft draagt hij een diploma waarmee hij bij een fysio in Amersfoort van start kan gaan. Naast dat hij een diploma heeft behaald, heeft hij ook de mogelijkheid om verschillende specialisaties of cursussen te volgen. Een fysio zonder certificaat beschikt niet over de juiste kennis om patiënten te behandelen. Zonder de juiste kennis is er een grote kans dat de foute oefeningen en foute behandelingen worden gebruikt, wat vaak zorgt voor meer pijn en een langer herstel.

Verschillende soorten therapie

Bij de fysio in Amersfoort kan je terecht voor verschillende behandelvormen. Iedereen heeft te maken met verschillende klachten of blessures, waardoor iedere behandeling anders is. De fysio in Amersfoort werkt met verschillende specialisaties. Enkele van deze specialisaties zijn dry needling, triggerpoint therapie, manuele therapie en minder manuele therapie. Dry needling is een behandelmethode waarmee spanning wordt weggehaald door middel van naalden. Een andere methode om spanning weg te halen, is door triggerpoint therapie. Bij deze behandelmethode wordt er in plaats van naalden gebruik gemaakt van massage technieken. Deze technieken verlichten pijn op de lange en de korte termijn. Manuele therapie en Kinder manuele therapie zijn beide behandelmethodes die helpen om de gewrichten en wervelkolom te verbeteren. De houding wordt hier verbetert en je zal meer bewegingsvrijheid krijgen. 

Een kennismakingsbezoek met de fysio in Amersfoort

Door middel van cursussen kan een fysiotherapeut nog beter presteren voor zijn patiënten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een specialisatie te volgen voor specifieke lichaamsonderdelen, zoals de rug, de nek of de handen, of hij kan zichzelf richten op een specifieke doelgroep, zoals de zwangere vrouw, de ouderen, kinderen of sporters. Ook zijn er veel fysiotherapeuten die zichzelf zo specifiek specialiseren dat ze voor een specifieke sport werken, zoals wielrennen of tennis. Wil jij te weten komen wat de fysio in Amersfoort voor jou kan betekenen, neem dan contact op met de praktijk. Allereerst wordt er een kennismakingsbezoek gepland. Tijdens dit gesprek maak jij kennis met de fysiotherapeut en gaat de fysio kijken wat voor behandeling het beste zal werken tegen jouw klachten. Zodra jij een goed gevoel hebt over het behandelplan, kan de behandeling beginnen. Voordat je het weet heb jij weer meer bewegingsvrijheid en plezier in het leven terug dankzij de fysio in Amersfoort.