De voordelen van een mediator in Arnhem bij een echtscheiding

Een mediator in Arnhem staat voor je klaar om jou en jouw partner te begeleiden tijdens het gehele scheidingsproces. Wanneer jij ervoor hebt gekozen om jouw huwelijk te beëindigen, begin je aan een traject met veel papierwerk. In dit traject moet jij en jouw partner veel keuzes maken. Waar blijven de kinderen wonen? Wat gebeurt er met het huis? Waar ga ik nu wonen? Dat zijn allemaal vragen waar je ineens een antwoord op moet hebben. Een mediator in Arnhem staat klaar om je te begeleiden tijdens deze moeilijke tijd.

Wat doet een mediator in Arnhem?

Scheiden is een emotioneel zwaar proces, waar veel papierwerk bij komt kijken. Een mediator in Arnhem staat voor jou klaar om dit proces dragelijker te maken. Je hebt als het ware een vertrouwenspersoon die een informele setting creëert waar jij je vrij voelt om jouw gedachtes en meningen uit te spreken. In tegenstelling tot een advocaat, staat een mediator klaar om je te begeleiden in de emotionele achtbaan waar jij in terecht komt. Daarnaast komt het ook vaak voor dat de ene partner wil scheiden en dat de andere partner het hier niet mee eens is. Wanneer er sprake is van zulke spanning, helpt een mediator in Arnhem om de spanning weg te werken. 

Begeleiding tijdens het proces van scheiden

Wanneer beide partners het eens zijn met de voorwaarden en het feit dat jullie gaan scheiden, dan heb je geluk en kan je genieten van een vrij goedkoop en makkelijk proces. In de meeste gevallen is dit echter niet het geval. Jij en jouw partner zullen het wellicht niet direct eens zijn met alles wat er op papier staat, wat er met jullie kinderen gebeurt en hoe jullie financiële situatie wordt verdeeld. Een mediator in Arnhem, zoals Goed Scheiden Arnhem, helpt om deze details met elkaar uit te werken. Dankzij een mediator genieten jullie beide van een scheiding met minimale drama en zonder grote emotionele schade. 

Mediator geeft beide partijen controle over de situatie

Een mediator is werkelijk een neutrale partij tussen jij en jouw partner. Deze mediator wilt het beste voor zowel jou als voor jouw partner. Door een mediator in Arnhem in te schakelen hebben jullie beide zekerheid dat jullie een uitweg vinden waar jullie beide blij van worden. Het lot van jouw kinderen wil je niet overlaten in het oordeel van een rechter. Om te voorkomen dat jullie nog meer stress ervaren dan nodig is, helpt een mediator om met voorwaarde te komen die beide partijen dienen. In tegenstelling tot een rechter, heeft een mediator veel tijd om aan jullie te besteden en aan jullie scheiding te werken. Het is dus een garantie dat jouw huwelijk beëindigt met de juiste voorwaarden.

Geniet van een snellere procedure 

Je verwacht het wellicht niet, maar het is zeker waar. Dankzij een mediator in Arnhem kan je rekenen dat jouw huwelijk en scheidingspapieren sneller zijn opgesteld en afgewerkt. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van advocaten, is er een grote kans dat je een lange tijd vast komt te zitten in een legale procedure. Met een mediator in Arnhem wordt er daadwerkelijk tempo gemaakt, waardoor jij en jouw partner sneller tot een conclusie komen en jij sneller kan beginnen aan het nieuwe hoofdstuk in jouw leven.