Instappen en rijden maar, jij kunt ook rijinstructeur worden!

Ben je iemand die graag de hele dag rondjes rijdt in zijn echte autootje? Maar kan je dat niet doordat je de hele dag moet werken? Los het dan eenvoudig op. Je kunt namelijk eenvoudig rijinstructeur worden. Wanneer je rijinstructeur worden gaat, werk je letterlijk de hele dag in je eigen auto, maar ook is het zo dat je als rijinstructeur anderen mensen gaat leren hoe ze moeten rijden. Zo heeft het worden van rijinstructeur een aantal voordelen. Ben je benieuwd naar het voordeel van een rijinstructeur worden zijn en of het beroep wel echt iets voor jou is? Lees dan verder. 

Rijinstructeur worden en je eigen mobiele kantoor

Wanneer je een rijinstructeur worden gaat, is het belangrijk dat je in eerste instantie een rijbewijs op zak hebt. Wanneer je namelijk zelf kan autorijden, kun je het ook veel gemakkelijker en sneller aan iemand leren. Daarnaast kun je ook ingrijpen wanneer het fout gaat. Het zijn van een rijinstructeur brengt als eerste voordeel mee dat je een mobiel kantoor hebt, namelijk je auto. Je rijdt hiermee overal waar je zelf naartoe wilt en bent hierdoor veel op de weg voor je beroep. Echter zit je tijdens je werk als rijinstructeur nooit eens stil. Het ene moment rij je op de snelweg om je student te leren om van rijstrook te wisselen en op het andere moment ben je in een woonwijk bijzondere verrichtingen aan het uitvoeren. 

Veel aanspraak 

Als je een rijinstructeur worden gaat, is het ook belangrijk dat je een beetje sociale contacten kunt leggen. Als je rijinstructeur bent, krijg je namelijk te maken met veel verschillende klanten. Vaak zijn het jongeren, maar ook kun je wat oudere klanten krijgen die toch nog hun rijbewijs willen halen. Doordat je veel verschillende klanten hebt, heb je eigenlijk de hele dag mensen om je heen en veel aanspraak. Hierdoor is het voor jou als je rijinstructeur worden gaat een fijn gegeven. Je bent namelijk nooit alleen op je werk. Je hebt altijd mensen om je heen en hoeft niet bang te zijn dat je urenlang alleen in de auto of op kantoor zit. 

Een aantal skills 

Wanneer je een rijinstructeur worden wil, is het belangrijk dat je beschikt over een paar kwaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je een goede concentratie hebt. Je kunt namelijk niet de hele dag uit het raam blijven kijken. Het is belangrijk dat je alert bent op wat je student doet. Je bent namelijk verantwoordelijk voor wat diegene onderneemt in het verkeer. Rijd je student te hard? Zal jij de boete moeten betalen. 

Een rijinstructeur worden klinkt dan wellicht wel heel erg leuk, maar het is niet de hele dag in de auto zitten en mensen leren hoe ze moeten autorijden. Het is belangrijk dat je de verkeerssituaties moet kunnen evalueren en op de leerling moet kunnen reflecteren als dat nodig is. Ook is het belangrijk dat je een student goed kan uitleggen wat ze fout doen en hoe ze het anders moeten aanpakken. Al dit en meer zal je natuurlijk leren bij De VerkeersAcademie!