Alles wat je moet weten over BMW chiptuning

Veel mensen kennen BMW chiptuning al. Het is een manier van tunen die ervoor zorgt dat er meer vermogen uit jouw personenauto gehaald kan worden. Voor veel mensen klinkt dit als muziek in de oren. Veel mensen willen graag meer vermogen in hun auto, omdat ze dan sneller kunnen rijden. Dat is niet gek, veel mensen zijn echte snelheidsduivels en genieten ervan om in de linkerbaan langs iedereen af te crossen. 

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om BMW chiptuning te gaan doen bij jouw auto, zijn er wel bepaalde punten waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er bijvoorbeeld heel veel verschillende specialisten die BMW chiptuning voor je kunnen uitvoeren. Ook hierin is het dan natuurlijk belangrijk de juiste keuze te maken. In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over BMW chiptuning. 

Meer vermogen door BMW chiptuning

De meeste BMW’s hebben een electronic control unit (ECU) die de auto aanvoert. Deze unit zorgt voor een goede balans tussen de hoeveelheid brandstof die steeds wordt ingespoten, het moment waarop er ontsteking plaatsvindt en de hoogte van de turbodruk. Een goede balans tussen deze drie componenten is erg belangrijk om een auto op een veilige en soepele manier te laten rijden. Wanneer een BMW gechipt wordt, wordt de chip in de auto , die de waardes van alle parameters bijhoudt, veranderd en wordt er een chip met optimale waardes ervoor in de plaats gezet. 

Fysiek verandert er dus niks aan de auto. Dit betekent dat er verder ook geen beschadigingen bij komen kijken. Hoeveel extra vermogen er gecreëerd wordt, verschilt per auto. Auto’s met een turbomotor krijgen vaak meer extra vermogen dan auto’s zonder turbo motor. In de praktijk kun je deze prestatieverbetering merken doordat de auto een stuk sneller optrekt en je een hogere topsnelheid hebt.

Alles via software

BMW chiptuning wordt volledig gedaan via software. De geoptimaliseerde programma;s worden in een software geïnstalleerd. Vanaf dat moment zijn er een stuk meer mogelijkheden met je auto. Je kan de auto nu eigenlijk zo naar wens maken als je zelf wilt. Doordat er nog steeds een goede balans wordt gehouden tussen alle parameters, zul je merken dat je rijcomfort hetzelfde blijft. Ook kan het zijn dat je door BMW chiptuning minder brandstof verbruikt tijdens het rijden. Het is dan echter wel een vereiste dat je je rijgedrag niet verandert. Je zult dan sneller optrekken en sneller rijden, waardoor je dus minder brandstof verbruikt uiteindelijk. 

Wie kan dit doen

Natuurlijk hoef je BMW chiptuning niet zelf uit te voeren. Hiervoor zijn verschillende specialisten. Het enige is wel dat dat BMW geen garantie meer geeft als je dit niet bij de fabrikant zelf laat doen of een andere merkdealer. Soms zijn er wel onafhankelijke specialisten, zoals MyChiptuningfiles, die zelf garantie geven. Dit is wel een ding waar je goed op moet letten wanneer je gaat bekijken door wie je de BMW chiptuning laat uitvoeren, je wilt immers niet achteraf voor verrassingen komen te staan.