Een schroef kopen doe je gemakkelijk online!

Heb je schroeven nodig voor je nieuwste klus project? Dat kun je jezelf de moeite besparen om alle kluswinkels langs te gaan. Een schroef kopen doe je vandaag de dag veel gemakkelijker online. Je kunt thuis op je gemak uitzoeken wat je precies nodig hebt, want de ene schroef is de andere niet. Kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Lees dan hier gauw verder. 

Wegwijs in de wereld van schroeven

Ben je nog niet zo’n ervaren klusser? Dan kan de wereld van schroeven wel even overweldigend voor je zijn. Dat er zoveel verschil is in deze kleine materialen! Spaanplaatschroeven, houtschroeven, bandschroeven, vlonderschroeven, scharnierschroeven? De termen vliegen je om de oren. Daarbij bestaat er ook nog verschil in het materiaal van de schroeven, de soort schroefkoppen en maten. Gelukkig kun je bij een schroef kopen online veel handige informatie vinden.

Welke schroef kopen voor hout?
Wil je een goede schroef kopen voor hout? Ga dan op zoek naar universele schroeven, zoals spaanplaatschroeven. Hiermee schroef je gemakkelijk twee houten platen op elkaar. Houtschroeven zijn ook geschikt om plaatjes op hout vast te maken of voor het vastzetten van hang- en sluitwerk. Een extra tip is om bij deurbeslag altijd een schroef te gebruiken met een platte kop. Dat zorgt voor een mooiere afwerking. Voor decoratieve projecten kun je ook sierkop schroeven bestellen. Laat je eens adviseren door een expert over wat de beste schroeven zijn voor jouw project. 

Welke schroef heb je nodig voor metaal?

Ga je aan de slag met metaal? Dan moet je weer een andere schroef kopen. Voorbeelden van metaalschroeven zijn o.a.: plaatschroeven, zelfborende schroeven en Torx plaatschroeven. Metaalschroeven zijn voorzien van een metrische schroefdraad, waar je vrijwel alle materialen mee kan vastschroeven. Bij deze schroeven gebruik je een tegenstuk met een inwendige schroefdraad. Denk hierbij aan een moer. Daarnaast moet je ook rekening houden met wat de beste kop is voor je metaalschroef. Heb je een platkop nodig of is een lenskop of trompetkop beter? Twijfel je? Aarzel dan niet om contact op te nemen met jouw online schroeven expert. 

Wat is de beste materiaalsoort voor schroeven?

Nog een belangrijk punt, waar je op moet letten bij een schroef kopen, is de materiaalsoort. Doorgaans worden er drie materiaalsoorten gebruikt voor het fabriceren van schroeven, namelijk: staal, roestvrij staal en messing. Voor de meeste klusjes in huis koop je een schroef van staal. Deze zijn prima bestand tegen normale belasting. Voor klussen buitenshuis kun je beter een schroef kopen van roestvrijstaal met een legering van chroom en nikkel. Dan zijn er ook nog messing schroeven. Deze schroeven hebben een niet roestende legering van koper en zink en worden voornamelijk gebruik voor sanitair. 

Denk ook aan de afmetingen bij een schroef kopen

Let erop dat bij een schroef kopen online er meestal meerdere afmetingen mogelijk zijn, zodat je de juiste schroeven bestelt voor jouw klus. Staat er bijvoorbeeld 4,5 x 45 bij een product, dan houdt dit in dat de doorsnee van de schroef 4,5 mm is en de lengte 45 mm. Verder wordt de lengte van een schroef altijd gemeten vanaf de punt van de schroefdraad tot aan de bovenzijde van de schroefkop.